Promijenite lozinku

  • Change Your Currency

Pretraživanje
Your search results

Baška

Na jugu zlatnog otoka Krka u predivnoj sunčanoj dolini smjestilo se mjesto Baška.
Bašku krase mnogobrojni spomenici i bogata kulturna baština.
Jedan od najpoznatijih spomenika je čuvena “Bašćanska ploča”. Ona je prvi pisani spomenik Hrvata nastao 1100. godine, a napisan je staroslavenskim pismom – glagoljicom. Replika Bašćanske ploče se nalazi u crkvici Sv.Lucije udaljenoj 1,5 km od Baške, a original se nalazi u Zagrebu.

Bašku krasi gotovo 2 km duga šljunčana “Vela plaža” idealna za odmor i opuštanje uz čisto plavetnilo mora.Poseban dio plaže izdvojen je i za kućne ljubimce.
Vela plaža okitila se 1999.godine Plavom zastavom- simbolom čistoće mora i obale, te opremljenosti i uređenosti plaže.

Naravno imajući na umu da kvaliteta mora opravdati očekivanja naših cijenjenih gostiju Turistička zajednica općine Baška u suradnji sa mnogim udrugama Baške svake sezone organizira kulturni program za sve uzraste i sve ljubitelje kulturološkog uzdizanja, aktivnog odmora ili jednostavno opuštanja uz razne koncerte, wellness i spa u Valamar Corinthia hotelu i sl.

Razne atrakcije poput tobogana za djecu, akvarija, parasailinga, wake boardinga, surfanja, Zip linea, rent-a-boata, označenih pješačkih i biciklističkih staza čine odmor u našoj maloj kvarnerskoj utopiji izuzetno atraktivnim.
Zaista je šteta propustiti odmor za dušu i tijelo u raju koji nudi Baška i njezina bogatstva uz uvijek srdačne i vedre mještane.