Degustacija krčkog pršuta
Podijelite ovu stranicu
"KONOBA KRČKOG PRŠUTA" u svojoj ponudi osim krčkih specijaliteta nudi
također degustacijske menije i stručno vođeni obilazak pršutane uz kratki film o procesu proizvodnje pršuta.
Krčki pršut poznat je po blagoj aromi i dugom zrenju,a sušen je na buri najmanje godinu dana. Odlikuje se svojom bogatom, ali suptilnom aromom i blagim okusom dok je njegova tekstura mekana i sočna, a vanjski sloj soli i začina daje dodatnu pikantnost koja se savršeno uklapa s bogatstvom okusa mesa.
Njegova kvaliteta i tradicija dovele su do toga da je dobio i zaštićeni naziv "Krčki pršut" kao oznaku izvornosti, čime se jamči
da je pršut proizveden prema strogim pravilima i tradiciji ovog kraja.
Krčki je pršut prvi hrvatski proizvod sa zaštićenim zemljopisnim podrijetlom u EU.
"KONOBA KRČKOG PRŠUTA" nudi slijedeće degustacije:
Degustacije započinju domaćom rakijom dobrodošlice, nakon čega vas čeka bogata paleta okusa krčih autohtonih delicija.
DEGUSTACIJA BR.1 :
Krčki pršut
Krčka salama i pašteta od pršuta
Domaći ovčji sir
Domaće masline i kiseli krastavci
Domaći kruh
Čaša vina vrbničke žlahtine
Cijena : 20,00 EUR / osoba
________________________________
DEGUSTACIJA BR. 2 :
Krčki pršut
Krčka salama i pašteta od pršuta
Domaći ovčji sir
Domaće masline i kiseli krastavci
Domaći kruh
Šurlice s krčkim pršutom ili junećim gulašom
Svježa sezonska salata
Čaša vina vrbničke žlahtine
Desert
Cijena : 34,00 EUR / osoba
____________________________________
"KONOBA KRČKOG PRŠUTA" ne nudi samo gastronomski specijalitet već i upoznavanje važnog djela kulturnog identiteta otoka Krka.
Dobro došli i dobar tek!